Banner
You are here:Home»News»Μπαρμπα Στάθης: Νέες επενδύσεις 8,5 εκατ. ευρώ στην επέτειο των 50 χρόνων

Μπαρμπα Στάθης: Νέες επενδύσεις 8,5 εκατ. ευρώ στην επέτειο των 50 χρόνων

Print PDF

Νέες επενδύσεις που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 8,5 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για την διετία 2019-2020 η Μπάρμπα Στάθης.

Όπως ανέφερε ο Νικήτας Ποθουλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της θυγατρικής της Vivartia σε δημοσιογραφικό δείπνο την Τρίτη 14 Μαΐου για τα 50 χρόνια της εταιρείας στην ελληνική αγορά, το ποσό αυτό αναμένεται να προστεθεί στα 11,5 εκατ. ευρώ, που επένδυσε η εταιρεία το διάστημα 2015-2018. Οι νέες επενδύσεις αφορούν α) στη δημιουργία νέας υπερσύγχρονης, πλήρως αυτοματοποιημένης αποθήκης 11.000 παλετοθέσεων που θα αποφέρει εξοικονόμηση ενέργεια 60% β) 3 νέες γραμμές συσκευασίας γ) 1 νέα γραμμή παραγωγής που θα οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας κατά 40%

Οι στρατηγικοί στόχοι της εταιρείας, το επενδυτικό πλάνο, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα αλλά και η αυξημένη σημασία της καινοτομίας και της εξωστρέφειας της Μπάρμπα Στάθης ήταν τα σημαντικότερα θέματα που ανέδειξε στην ομιλία του ο κ. Νικήτας Ποθουλάκης, ο οποίος ανέφερε ακόμη πως στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας είναι να διπλασιαστεί η παραγωγή βιολογικών προϊόντων μέσα στην επόμενη 4ετια καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη εξαγωγών. Πρόκειται για στόχους άμεσα συνδεδεμένους μεταξύ τους καθώς η Μπάρμπα Στάθης προχωρά στην αύξηση της παραγωγής βιολογικών με στόχο να ενισχύσει τις εξαγωγές της, που αυτή την στιγμή αντιστοιχούν σε περίπου 20% του τζίρου της. Συγκεκριμένα θέλει τα βιολογικά προιόντα που αυτή την στιγμή αντιστοιχούν σε περίπου 7% των εσόδων της να αναρριχηθούν στο 15% μέσω της διάθεσης σε ξένες αγορές. Γενικότερα, η Μπάρμπα Στάθης μπορεί να διαθέτει παρουσία σε 5 ηπείρους και 25 χώρες και ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά αλλά στις αγορές του εξωτερικού δραστηριοποιείται μέχρι τώρα, κυρίως με τα καταψυγμένα προϊόντα ζύμης, στις αγορές της Ευρώπης, της Αμερικής, της Μέσης Ανατολής και της Αυστραλίας. Ήδη εξάγει και λαχανικά στην Ευρώπη και την Αμερική και στρατηγικός της στόχος για το 2019 είναι η εξωστρέφεια και η ανάδειξη της ποιότητας και της διατροφικής αξίας των λαχανικών που καλλιεργούνται στην Ελλάδα.

Τέλος, ο κ Ποθουλάκης τόνισε, ακόμη, πως η Μπάρμπα Στάθης προχωρά σε εξορθολογισμό της στρατηγικής, που ακολουθεί αναφορικά με τις προσφορές και τις εκπτώσεις. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «δεν πρόκειται να δείτε ξανά προσφορές 40%», τονίζοντας την αλλαγή φιλοσοφίας, που θα ακολουθήσει η εταιρεία.

Νεα σειρά προιόντων & ΕΚΕ

Από την μεριά της, η Deputy CEO και Marketing & Communication Director της Μπάρμπα Στάθης, κ. Αγάπη Παπαδοπούλου, προχώρησε σε μία ιστορική αναδρομή της εταιρείας και της μάρκας, ενώ παρουσίασε τη νέα επικοινωνιακή καμπάνια της εταιρείας «Εκεί σε κάθε βήμα», η οποία βρίσκεται ήδη στον τηλεοπτικό αέρα αλλά και σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Επίσης, ανακοίνωσε την νέα σειρά προιόντων «Ζυμαρικά με λαχανικά», που λανσάρει η εταιρεία αυτή την περίοδο και περιλαμβάνει συσκευασίες των 500 γρ με κατεψυγμένα λαχανικά της εταιρεία και 100% ελληνικά ζυμαρικά (πένες, βίδες κριθαράκι από παραγωγούς όπως η ΜΑΚΒΕΛ) σε συσκευαασίες των 500 γρ. (2 μερίδες)

Παράλληλα, παρουσίασε τους πυλώνες κοινωνικής υπευθυνότητας της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, που εστιάζουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη στήριξη της κοινωνίας, με τη δράση «50 χρόνια….50 τόνοι που κάνουν καλό!». Όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία με αφορμή τον εορτασμό των 50 ετών, θα αυξήσει το 2019 ακόμη περισσότερο την προσφορά προϊόντων σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς που στηρίζουν τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, δωρίζοντας 50 τόνους λαχανικών και ζυμών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεργασίας με εκπαιδευτικούς φορείς, αναφέρθηκε σε μία νέα, σημαντική συνεργασία της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, η οποία αφορά στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους συμβολαιακούς γεωργούς της εταιρείας, με εξειδικευμένα επαγγελματικά σεμινάρια προσανατολισμένα στην ευφυή γεωργία , τις βέλτιστες γεωργικές πρακτικές και την περιβαλλοντική αειφορία.

Με την γλώσσα των αριθμών

H Μπάρμπα Στάθης, μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση, ιδρύθηκε το 1969 και σήμερα μετρά 50 χρόνια συνεχούς αναπτυξιακής πορείας στην ελληνική αγορά. Εδραιώθηκε στην εγχώρια αγορά υλοποιώντας ένα δυναμικό πλάνο ανάπτυξης και κατέχει ηγετική θέση στους κλάδους δραστηριοποίησής της έχοντας να επιδείξει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Μάλιστα, φέτος στο πρώτο τετράμηνο της χρονιάς έχει κατορθώσει να κινείται άκρως θετικά καταγράφοντας ανάπτυξη της τάξεως του 4% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Αποτελεί την Νο1 εταιρεία ηγέτης διαχρονικά στην κατηγορία των καταψυγμένων λαχανικών και ζυμών, με τα εμπορικά σήματα: Μπάρμπα Στάθης & Χρυσή Ζύμη να εμπιστεύονται και προτιμούν 9 στα 10 ελληνικά νοικοκυριά. Ειδικά δε το brand Μπάρμπα Στάθης αποτελεί το 7ο σε πωλήσεις εμπορικό σήμα των ταχυκίνητων καταναλωτικών αγαθών (FMCG) και το 1ο σε πωλήσεις εμπορικό σήμα στον κλάδο Τροφίμων (IRI, Στοιχεία 2018)

Η εταιρεία διαθέτει 5 ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής λαχανικών και ζυμών, 487 διαφορετικούς κωδικούς και πάνω από 150 καινοτόμα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας. Καθημερινά 106 φορτηγά μεταφέρουν τα προϊόντα Μπάρμπα Στάθης σε 11.000 σημεία πώλησης σε ολόκληρη την Ελλάδα ενώ περισσότεροι από 1.000 Έλληνες παραγωγοί που συνεργάζονται με την εταιρεία με «Συμβολαιακή Γεωργία» και καλλιεργούν περισσότερα από 30.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης. Απασχολέι πάνω από 1.000 εργαζόμενους, τους οποίους έχει αυξήσει κατά +25% την τριετία 2015-2018

Contact us

Address: 242 Syngrou Av. & 1 Pindou Str. - Kallithea - Athens

 

Tel: +30 2114002146

 

Fax: +30 2114002146

 

Email: info@productsgreek.com

Follow productsgreek.com

facebook twitter youtube google+ email inkedin